Tre berättelser …


Foto Annika

… som säger mer om mig än om jag rabblar fakta för er, men några fakta måste det bli:

  • Byggnadsingenjör
  • Teknisk illustratör & datorgrafiker
  • Diplomerad projektledare
  • Grafisk formgivning
  • Har arbetat med kommunikation större delen av mitt yrkesliv.

Att få vara ”spindeln i nätet”, samarbeta med människor jag trivs med och jobba mot samma mål är det som gör uppdragen roliga för mig.

Uppdragen för IKEA under min tid på Condesign är ett bra exempel på detta. Kontoret i Ljungby hade IKEA som kund. Ibland hann de inte med utan skickade dem vidare till oss i Göteborg.  Då det var kort om tid blev det intensivt och många extra timmar.

Vi var fyra, fem illustratörer, som kände varandra sedan skoltiden i Eskilstuna, som arbetade på samma uppdrag.  Var det något vi undrade över så var det jag som kontaktade kollegorna i Ljungby. Jag hade koll på vem som gjorde vad och vad som var kvar att göra. Deadline var oftast fredag lunch, när det var genomgånget, skickat och klart fanns det inte mer energi kvar än att orka skriva tidrapport. Då trivdes jag som allra bäst.

För mig är den personliga kontakten med människor viktig. Att lära känna kunden och ha en bra dialog är förutsättningar för att jag ska kunna göra ett riktigt bra jobb. Ju mer jag lär känna kunden desto bättre blir slutresultatet.

Ett exempel på detta är en kund jag hade hand om när jag arbetade med PowerPoint-presentationer. För varje gång jag pratade med honom så lärde jag mig något mer om honom; han tyckte om champagne och lyx, Ford var ingen bil däremot så var Ferrari det osv.

När jag skulle välja en bild som skulle symbolisera börja och sluta valde jag den här bilden.

Att få ”Vilken bil tillhör knappen, vill ha!” som svar när jag skickade presentationen till honom ser jag som ett bevis på lyckad kommunikation.

För att ett projekt ska bli lyckat behövs det bland annat planering och struktur vilket jag är bra på. Men framför allt behövs det engagerade och erfarna projektmedlemmar. När jag var projektledare för Park Annual  så fanns allt detta och det är jag väldigt glad för.

Park Annual är Sahlgrenska Science Parks årliga heldagsevent inom life science, med drygt 400 besökare, ca 50 utställare och 14 talare både nationella och internationella.

Jag ansvarade bland annat för genomförandet, anmälningar och kontakten med reklambyrån och framtagningen av allt grafiskt material.

Inför den stora dagen hade jag gjort en resursplan för att veta vem som skulle göra vad och så vidare. Det blev inte riktigt som jag hade planerat men när jag såg att allt blev gjort, kunde jag slappna av och njuta.

Enligt kollegor och besökare var det min goda planering och struktur som gjorde att eventet flöt på väldigt bra och blev mycket lyckat.

Med vänlig hälsning
Annika